Μενού Κλείσιμο
Επιλεκτική σίτιση παιδιού
Follow Up

Επαναληπτική συνεδρία για την επιλεκτική σίτιση

Δεν παρουσιάζουν όλα τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση την ίδια βελτίωση! Το καθένα έχει διαφορετικό σημείο «εκκίνησης» και άλλο ρυθμό στην πορεία για τη δοκιμή νέων τροφών . Ακόμα, η αιτία εμφάνισης της επιλεκτικής σίτισης σε κάθε παιδί μπορεί να διαφέρει, γεγονός που επηρεάζει το βαθμό δυσκολίας στην αποδοχή νέων τροφών.

 

Εάν με το πρόγραμμα “Happy Eaters” παρατηρήσατε κάποιες βελτιώσεις αλλά ταυτόχρονα:

  • άρνηση δοκιμής
  • έντονες αντιδράσεις στη θέα του φαγητού ή
  • στασιμότητα

…τότε είναι σημάδι ότι το παιδί σας απαιτεί κάποιες επιπλέον τεχνικές για τη βελτίωση της διατροφής του και χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να προχωρήσετε παρακάτω.

Επιλεκτική σίτιση παιδιού
Παιδί που τρώει δημητριακά

Η αποδοχή νέων τροφών είναι μια μακρά διαδικασία. Κάθε τροφή περνάει από 32 διαφορετικά στάδια μέχρι την πολυπόθητη δοκιμή. Έτσι, για κάποιες τροφές, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες πριν αποφασίσει το παιδί ότι θέλει να τις δοκιμάσει.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας θα αναλύσουμε μαζί στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν, όπως για παράδειγμα η αλυσίδα τροφίμων και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ακόμα, θα δούμε αναλυτικά τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, και δυσκολεύει την επαφή του παιδιού με τις τροφές.

Από τη δική σας πλευρά αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος και πολλή υπομονή. Δύο στοιχεία που είναι πολύτιμα για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας!

 

Σε κάθε συνεδρία Follow up περιλαμβάνεται:

  • 1 ατομική συνεδρία 60 λεπτών
  • επιπλέον επικοινωνία για καθοδήγηση μέσω μηνυμάτων ή email οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο μήνα
  • έντυπες οδηγίες με νέες στρατηγικές και βήματα για να ακολουθήσετε

← Πίσω στις υπηρεσίες