Μενού Κλείσιμο
Διατροφή στη νηπιακή και προσχολική ηλικία
Happy Eaters

Διατροφή στη νηπιακή και προσχολική ηλικία

Η διατροφή του παιδιού αλλάζει μετά τους 12 μήνες. Το μωρό σας πλέον έχει μεγαλώσει και πολλά πράγματα μπορεί να σας δυσκολεύουν στο θέμα τις σίτισης. Αν:

 • έχετε απορία για το πως προσαρμόζεται η διατροφή στη νηπιακή και προσχολική ηλικία,
 • δεν ξέρετε πως να διαχειριστείτε τα γλυκά,
 • θεωρείτε πως δε βρίσκετε το χρόνο για να ετοιμάσετε θρεπτικά και νόστιμα γεύματα
 • το παιδί σας έχει γίνει επιλεκτικό με τη διατροφή
 • τα γεύματα μοιάζουν περισσότερο με πεδίο μάχης

… τότε η συνεδρία “Happy Eaters” είναι για εσάς.

 

Μέσω αυτής της συνεδρίας θα λάβετε πρακτικές, επιστημονικές και αποδεδειγμένες στρατηγικές για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά που θα αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το φαγητό. Θα συζητήσουμε αναλυτικά:

 • Τη διατροφική πορεία του παιδιού, από τη γέννηση μέχρι και σήμερα, μαζί με τις πιθανές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν και δυσκόλεψαν τη σίτισή του
 • Τις διατροφικές συνήθειές του για εντοπισμό ανεπάρκειας σε θρεπτικά συστατικά
 • Την εξέλιξη των γευμάτων και πως να χρησιμοποιείτε κατάλληλη «γλώσσα» για τη δημιουργία μιας καλής σχέσης με το φαγητό
 • Τους διατροφικούς στόχους που θέλετε να επιτύχετε σύμφωνα με τις συνήθειες της οικογένειας

 

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε γονείς ή φροντιστές παιδιών νηπιακής και προσχολικής ηλικίας, αν και οι τεχνικές που αναλύονται εφαρμόζονται με επιτυχία και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ακόμα μπορείτε να την επιλέξετε και λίγο πριν το μωρό σας κλείσει τους 12 μήνες, σε περίπτωση που θέλετε να προετοιμαστείτε πριν την εμφάνιση δυσκολιών.

Νήπιο μαγειρεύει με το μπαμπά του
Διατροφή στη νηπιακή ηλικία

Ξέρω, πολλοί από εσάς έχετε κουραστεί από το πως εξελίσσονται κάθε φορά τα γεύματα. Κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για να προσφέρετε θρεπτικά πιάτα, αλλά πάντα οι προσπάθειες σας καταλήγουν στο κενό. Ανησυχείτε για το εάν καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας, κι αυτό από μόνο του σας προκαλεί συνεχές άγχος. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα: να το αφήσετε νηστικό, να το καλοπιάσετε με γλυκό, να το ταΐσετε τα λαχανικά. Αλλά καταλάβατε ότι τίποτα από αυτά δεν «πιάνει» τελικά.

Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω! Αρχικά, να φέρετε πίσω τη χαρά στα γεύματα. Ακόμα, να σας υποστηρίξω ώστε να νιώσετε ξανά ικανοί να σιτίσετε το παιδί σας, σιγουριά ότι κάνετε το σωστό για να το βοηθήσετε να αποκτήσει καλές διατροφικές συνήθειες μακροπρόθεσμα. Δε θα σας κρύψω ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διατροφική θεραπεία απαιτεί ριζικές αλλαγές στο τρόπο σκέψης σας, μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο. Όμως μαζί θα γιορτάζουμε τις μικρές νίκες που θα φέρνουν το παιδί σας πιο κοντά σε αυτό που έχετε σκεφτεί, να έχει μια επαρκή και υγιεινή διατροφή.

Παιδί που παίζει με το φαγητό

Η υπηρεσία “Happy Eaters” περιλαμβάνει:

 • την αρχική συνεδρία όπως αναλύθηκε παραπάνω (διάρκειας 90’)
 • έντυπες οδηγίες με το τέλος της συνεδρίας, με ένα αναλυτικό πλάνο για τις επόμενες κινήσεις σας.
 • θρεπτικές συνταγές

Ακόμα εάν κριθεί απαραίτητο θα συζητήσουμε μαζί πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρία Follow up για νέα στοχοθεσία και εφαρμογή επιπλέον τεχνικών.

60€

← Πίσω στις υπηρεσίες